Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 marsipankake
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 marsipankake

Julepyntet marsipankake

Julepyntet marsipankake er en herlig bløtkake til julefesten med deilig fyll av bringebær pyntet med melisglasur og marsipanfigurer.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i en smurt 25 cm springform.
  • Stek sukkerbrødbunnen midt i ovnen på 175° i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
  • Fyll: Pisk kremfløten sammen med sukkeret. Hold igjen 1/3 av kremen til å smøre utenpå kaken. Knus bringebærene og rør inn melisen. Vend bringebærene forsiktig inn i kremen.
  • Montering: Del kakebunnen i tre like store deler. Start med et lag bringebærkrem på den nederste bunnen. Legg på neste kakebunn og fordel resten av bringebærkremen på den. Legg på den siste av kakebunnene. 
  • Smør et lag med krem utenpå hele kaken. 
  • Farg marsipanen rød og kjevle ut lokket på et bakebord med litt melis. Rull marsipanen på kaken med en rullepinne, eller løft den over på kaka med hendene. Dra i marsipanen med den ene hånden mens du klemmer den inntil med den andre. Slik får du glatte kanter. Når du har fått kanten glatt og fin, og klemt marsipanen godt inntil siden på kaken, kan du skjære vekk overflødig marsipan med en kniv eller trinse. 
  • Pynt med marsipankuler og sukkerstenger i marsipan, kandiserte cocktailbær, marsipanblader og melisglasur.

Glad i multer? Sjekk oppskriften på multekake til julaften.

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
5 stemmer