Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 multekake
Hvor lang tid tar det? 5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 multekake

Multekake til julaften

Multekake til julaften er signert konditor Sverre Sætre. Den storslagne festkaken har delikat mandelbunn, florlett ostekrem, marengs og bærgelé på toppen. Kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bunn: Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. 
  • Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek midt i ovnen på 180 °C i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.
  • Gelé: Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt. 
  • Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.
  • Ostekrem: Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.
  • Marengs: Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. 
  • Montering: Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.
  • Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varmt fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet. Før servering smører du marengs langs sidene av kaken, og brenner av med en gassbrenner. Dekorer kaken etter eget ønske.  

Glad i multer? Prøv også en deilig byggrynskrem med multer.

Finn mer om samme tema:

2.3 / 5
29 stemmer