Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 kransekake
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 kransekake

Kransekake til jul

Kransekake til jul er midtpunktet på kakebordet blant julekakene. Med mandler, melis, eggehviter og kransekakeringer lager du denne selv i år.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kransekake: Skold mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
  • Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
  • Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde. 
  • Melisglasur: Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen. Glasuren skal være glatt og blank.
  • Montering: Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene. Pynt med hvite sukkerperler og du har en flott kransekake til jul.

Eller hva med en nakenkake med mascarponekrem til jul?

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer