Kransekake til jul
Kransekake til jul er midtpunktet på kakebordet blant julekakene. Med mandler, melis, eggehviter og kransekakeringer lager du denne selv i år.
Ingredienser
Kransekake:
500 g mandler
500 g melis
3–4 eggehviter
Melisglasur:
180 g melis
1 eggehvite
5 dråper sitronsaft
Pynt:
hvite sukkerkuler
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kransekake: Skold mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
- Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
- Melisglasur: Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen. Glasuren skal være glatt og blank.
- Montering: Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene. Pynt med hvite sukkerperler og du har en flott kransekake til jul.
Eller hva med en nakenkake med mascarponekrem til jul?