Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Slik lykkes du med grillmaten

Du har helt sikkert smakt pølsebrød varmet på grillen, men har du smakt grillet bruschetta, brød eller smuldrepai bakt på grill?
Skriv ut

Grill egner seg ypperlig til å bake både i og til. Men det er en ting som er viktig å passe på, nemlig temperaturen. Ved å benytte deg av direkte og indirekte varme sørger du for et best mulig resultat på grillen.

 

 

Direkte varme – egner seg best til ferdigstekte brødprodukter som skal varmes lett. Plasser produktet direkte over varmekilden, følg godt med og vend ofte.

 

Javisst, kan du bake smuldrepai på grillen!

Indirekte varme – egner seg best til større brødprodukter med lengre steketid. Plasser produktet ved siden av varmekilden. Bruker du gassgrill, slår du av ett eller to gass-elementer. Bruker du kullgrill, plasserer du kullet på den ene siden av grillen og legger maten på motsatt side. Stek med lukket lokk, og ikke fall for fristelsen å åpne det for ofte.

 

Temperatur 

Ved baking av brød eller kaker på grill bør temperaturen ligge på cirka 100 grader celsius, indirekte varme. Hvis du ikke har temperaturmåler på grillen kan du sjekke ved å holde hånden 10 centimeter over grillristen. Du bør kunne holde hånden der i minst 10 sekunder, hvis ikke er det for varmt.

 

Vi ønsker deg lykke til med grillbaksten og ønsker mange fine grillstunder og gode smaksopplevelser!