Smøretips
Du kan gjerne la inspirasjonen løpe av med deg når du skal planlegge handleturen. En god handleliste gjør butikkrunden enklere og raskere.
Skivesmøring er ingen eksakt vitenskap. Her bruker man sansene i stedet, men noen bud er greie å huske på:
Første smøretips for å få gode og smakfulle skiver, er å starte med et ferskt brød av din favorittype, hjemmebakt eller innkjøpt. Velg gjerne grovt eller ekstra grovt for sunnheten sin del, men i påsken er det lov å skeie ut med fin loff også. Husk bare at hvis skivene er niste til turgåing gir grovt brød mye bedre virkning.
Andre smøretips, smør etter omstendighetene, er det til hverdagsbruk kan du bygge opp flere lag med smør, godt pålegg og litt pynt, ypperlig til å servere kjapt på et fat eller ta i hånda. Eksempel; rugbrød med salami med brie, agurk og salatblad.
Er det derimot en turskive du er ute etter, velg smøring som gjør at skiven lett kan pakkes ned. Og samtidig sørg for at både kos og næring er tatt vare på. Eksempel: Grovt landbrød med pesto, mozzarella og tomat.
For festskivene er det ingen vei utenom; her må det smøres tjukt på, gjerne flere typer pålegg – og gjerne med en overraskende avslutning. Vi anbefaler en skive smørloff, tre sammenrullede skinkeskiver, cocktailtomater i båter og egg i skiver.
God påske fra Opplysningskontoret for brød og korn!
>> Se vår samleside for påskekosen her
Sist oppdatert 24.03.2020