Smørloff
Smørloff er den klassiske loffen bakt av fint hvetemel og melk, som smaker like godt med smør og nyrørt syltetøy til frokost, som til rekene på bryggekanten.
Ingredienser
4 ss smør
6 ½ dl melk
1 pk gjær
1 kg hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 egg
1 egg til pensling
1 ss valmuefrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjæren i blandingen.
- Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast, smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i like store emner. Form avlange brød og legg dem i smurte 2-litersformer.
- Dekk formene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Stek smørloffene på nederste rille i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i loff? Prøv også dill- og sitronloff til rekene – eller sjekk ut vår oppskrift på hvetebrød.