Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Morsdagskaker for alle mammatypene

Alle mammaer er forskjellige. Felles for dem alle er at de fortjener en skikkelig god morsdagskake.
Skriv ut

I en travel hverdag kan det være lett å glemme å gi mammaen sin den oppmerksomheten hun fortjener. Derfor er det fint at vi har en dag som minner oss på nettopp dette.

 

Denne søndagen er det morsdag igjen, så hvorfor ikke benytte anledningen til å hedre din egen hverdagsheltinne med en morsdagskake laget spesielt for akkurat henne?

 

Vi har gravd i oppskriftsdatabasen vår og funnet frem til noen kaker som vil passe de forskjellige mamma-typene:

 

Mammaen som alltid er på farten

 

Har du en mamma som aldri har tid til å sette seg ned og kose seg med en kopp kaffe og et kakestykke, selv ikke når det er morsdag? Hun er alltid på farten, har tusen tanker i hodet og gjør alt for å glede andre. Mellom kjøring til fotballturnering og loppemarked for korpset er det derfor mest praktisk å gi henne en kake hun kan spise i farta med en hånd.

Til mammaen som alltid er på farten foreslår vi cupcakes av bygg på morsdagen.

 

Mammaen som er glad i å kose seg

 

Har du en mamma som elsker å kose seg? Unner hun seg gjerne litt godt både til hverdags og fest? Da kan du trygt lage en kake som er full av både gode smaker og usunne saker. Det er tross alt bare morsdag en gang i året, og da bør mamma få akkurat det hun vil ha!verdens beste kvæfjordkake

Til mammaen som vet å kose seg foreslår vi verdens beste som morsdagskake.

 

Den miljøbevisste mammaen 

 

Denne mammaen hater å kaste mat og legger sin stolthet i å bruke alt av matrester. Derfor vil hun helt sikkert sette ekstra pris på å få en morsdagskake som er snill mot miljøet, samtidig som den smaker godt. Finn frem noen småkakerester, for eksempel i kakeboksene fra jul, og bruk dem i bunnen i en skikkelig god ostekake.

Til den miljøbevisste mammaen foreslår vi ostekake med bunn av kakerester.

 

Mammaen som eeeelsker sjokolade

 

Mange mammaer elsker sjokolade. Det er vel ingen dag hun fortjener sjokolade mer enn på selveste morsdagen? Er mammaen din en skikkelig sjokoladeelsker, er derfor det beste rådet å sørge for at hun får en skikkelig saftig, hjemmebakt og søt sjokoladekake denne søndagen.

Sjokoladekake med hasselnøtter

Til mammaen som elsker sjokolade anbefaler vi denne sjokoladekaken.

 

Mammaen som liker tradisjoner

 

Etter at kremkaken fant veien til norske hjem på 1900-tallet, har bløtkaken vært et fast innslag i familieselskap eller på fest. Tradisjonelt sett består bløtkaken av luftig sukkerbrød fylt med smakfulle kremer eller syltetøy og dekket med pisket kremfløte og fristende, norske bær. Noen ganger dekkes også bløtkaken med marsipanlokk.

 

bløtkake med friske bær

Bløtkaken kan varieres etter hva du har og hvilke bær moren din liker aller best

 

Til mammaen som liker tradisjoner anbefaler vi en bløtkake med de bærene hun liker aller best.

 

PS! Har du en mamma som er heeeelt unik? Da er det bare å boltre seg i oppskriftsdatabasen vår eller ta en titt på samlesiden vår om kaker for å få noen tips til en kake som passer akkurat henne. 

 

>> Se også tips til hvordan du lager en koselig frokost til morsdagen. 

 

God morsdag!

 

Sist oppdatert: 01.02.2022