Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Redd matrestene med pannekaker

Har du matrester som det haster med å få spist opp? Løsningen er pannekaker!
Skriv ut

Det oppleves ikke alltid som så spennende å måtte spise mat man i utgangspunktet ikke var så innstilt på å spise. Påleggsrestene som går ut på dato i morgen. Den stekte fisken fra middagen i forgårs. Brødet som har ligget så lenge i brødboksen at det har blitt smulete og tørt. 

 

Men redningen er nær om du har egg, melk og mel tilgjengelig. Pannekaker er nemlig den perfekte retten for å bli kvitt matrester! Og det uten at det oppleves som at du spiser restemat.

 

Her er våre beste pannekakeoppskrifter for å bli kvitt fem vanlige typer matrester. 

 

Hvis du har påleggsrester du må bli kvitt…

 

…da lager du wraps av pannekake

wraps av pannekake

Litt kremost, salat og noen skiver kjøttpålegg – og vips, så har du en smårett, middagsrett eller litt snacks til kvelds. 

 

Hvis du har rester etter fiskemiddagen…

 

… da lager du asiatisk pannekake med fisk og vårløk

asiatisk pannekake

Vi har brukt hvit fisk her – men denne retten passer både med ørret, laks, torsk og sei. Med en saus basert på soyasaus, sesamolje, riseddik og honning får du en eksotisk rett ut av fiskerestene. 

 

Hvis du har noen tørre brødskiver liggende…

 

…da lager du pannekaker av brødrester

pannekake av brødrester

I stedet for mel, bruker du brødrasp fra de tørre brødskivene du ville bli kvitt. Det gir tykke, gode små pannekaker du kan kose deg med både til frokost, middag og kvelds. 

 

Hvis du har rester etter middagsgryte…

 

…da lager du grove, fylte pannekaker.

pannekake med restemat

Passer like bra med tacokjøtt som andre gryterester du har liggende i kjøleskapet. Med en rømmebasert saus som tilbehør, er det ikke noe ved denne retten som minner om restemiddag. 

 

Hvis du har grønnsaker som begynner å bli slappe…

 

…da lager du de japanske pannekakene okonomiyaki

japanske pannekaker

Disse inneholder tradisjonelt kål, løk og gulrot – men her kan du improvisere ut fra hva du har av grønnsaker i kjøleskapet som det haster med å bli kvitt.  

 

>> Opptatt av å kaste mindre mat? Her er våre beste råd for å redusere matsvinn av brød.

 

 

Finn mer om samme tema: