Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Koselig frokost til morsdag

Andre søndag i februar er det morsdag, og hva er vel bedre enn å vekke mor til duften av nybakte rundstykker til frokost?
Skriv ut

Mange feirer morsdag ved å lage et fint kort, bake en kake eller servere en koselig  frokost på senga. Vi holder en knapp på sistnevnte. Frokost på senga er toppen av nytelse.

 

Oppskrifter på en koselig morsdagsfrokost

Fine eltefrie rundstykker gir ekstra kos på morsdag

Fine, eltefrie rundstykker gir saftige rundstykker med perfekt skorpe til morsdagsfrokosten.

Det er ekstra stas for barna å være med på frokostforberedelsene. For de minste barna kan det være greit med en hjelpende hånd når det skal bakes. Baking kan gjøres lettere ved å lage deig til bakverk kvelden i forveien – bare husk at du må la emnene heve en stund i romtemperatur før de kan stekes.

 

Hvis dere ønsker å spare tid på morgenen kan dere gå for grove eller fine eltefrie rundstykker. Deigen røres sammen kvelden i forveien uten å kna eller elte, og settes til heving over natten – på morgenen gjenstår kun stekingen.

 

Bakepulverbakst går også raskt å lage før frokost. Hva med noen deilige grove scones eller havrescones til morsdagsfrokosten?

 

Byggmelslapper med krem og bær

Et tårn av byggmelslapper passer godt til frokost på morsdagen.

 

De litt større barna klarer å gjøre mye på egenhånd så lenge en voksen er til stede. Bak ut en deig og lag gode hjerterundstykker, eller kanskje grove rundstykker er tingen?

 

Fine eller grove pannekaker eller et tårn av byggmelslapper er også deilig å få på sengen eller ved frokostbordet.

 

Ønsker dere å slå på stortromma til morsdag kan dere bake franske croissanter – eller ta en svipptur til nærmeste baker. 

Fransk mat: Croissanter

Ønsker dere å slå på stortromma til morsdag kan dere bake franske croissanter – eller ta en svipptur til nærmeste baker.

Det er helt opp til dere å planlegge dagen sammen. Det aller viktigste er at man har det koselig som familie – få ting gleder mors hjerte mer enn glade barn. Vi håper dere lar dere inspirere av oppskriftene, og vil gjerne se hvordan dere feirer dagen. Del bilder med oss på Instagram med emneknaggen #brodogkorn.

 

>> Se også tips til morsdagskaker for alle mammatypene

 

Med ønsker om en herlig morsdag, hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Sist oppdatert: 04.02.2022