Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Tonje Johnsen – lidenskapelig kakebaker

Tonje Johnsen elsker å bruke kreativiteten sin til å bake kaker. Hun startet tidlig og har fortsatt å bake, noe som fikk henne helt til topps i Bakemesterskapet. Her forteller hun litt om veien dit og deler sine beste baketips.
Skriv ut

Hva baker du selv?

 

– Jeg står ofte for flere av kakene på kakebordet vårt, og den ene kaken som alltid må være med er sjokoladekaken min. Jeg har prøvd meg fram i lang tid for å få oppskriften akkurat slik jeg har ønsket og nå tror jeg den sitter. En annen favoritt er pavlova. Den forsvinner alltid i selskapene våre, så allsidig og veldig god.

 

Hva baker andre til deg?

 

– Hver jul bytter vi bakst innad i familien. Mamma står for blant annet krumkakene, tante står for colakakene (også kalt brune pinner) og jeg for punsjruller. Jeg elsker at vi baker litt hver, så bytter vi oss imellom. Jeg har arvet noen oppskrifter fra farmor og de prøver jeg å gjenskape hvert år. Vi er også en kurvfest-familie som bruker å ta med litt hver til selskapene våre. Det blir jo en del kaker på bordet, men det er akkurat sånn vi liker det.

 

Baking er terapi

 

– Baking er terapi for meg. Det er da jeg slapper mest mulig av. Jeg elsker å være kreativ og det å gjøre litt mer ut av en helt vanlig langpannekake er noe jeg synes er supergøy!

 

Hvem bakte du med som liten?

 

– Jeg bakte mye med mamma og bestemødrene mine. Jeg fikk tidlig interesse for baking og hver gang jeg besøkte mormor og farmor, fant de meg som oftest i spiskammeret. Jeg elsket å lukte og smake på ulike ingredienser og det var alltid nybakte kjeks å finne i kakeboksene.

 

Har du en signatur-bakerett/ kake som du alltid serverer?

 

– Signaturkaken er sjokoladekaken min. Den er mild og god og passer både liten og stor. Den er like god med en kaffekrem som sjokoladekrem og både bær, nøtter og karamell er nydelig med denne. Denne brukte jeg da jeg skulle bake bamsen min Bassi i første episode i Bakemesterskapet.

 

 

Bamsen Bassi var det naturlige valget da Tonje Johnsen skulle lage sin helt som kake. Bassi har vært med henne hele livet, den er slitt og rustikk men helt perfekt i Tonjes øyne. Nå er Bassi også blitt en sjokoladekake med sjokoladekrem, salt karamell og krokan. Klikk på bildet for å komme til oppskriften på NRK. Foto: Kjell Jøran Hansen, NRK

 

Gi ikke opp

 

Hva er dine beste baketips?

 

– Les oppskrifter nøye, ha romtempererte ingredienser, ta deg god tid, kos deg med bakingen, vær kreativ og få fram personligheten i baksten din. Går det ikke første gangen – ikke gi opp.

 

Sjekk også baketipsene til
Bakemesterskapets programleder Ulrikke Brandstorp, kakedommer Marthe Kilen, bakedommer André Løvaas og Nils Rusås Ruud.

 

Hva er det morsomste med å delta i Bakemesterskapet?

 

– Det må ha vært å få dele hele opplevelsen med de 11 andre flotte deltakere. Vi er så ulike, men samtidig så utrolig like. Å være med noen som du kan diskutere baking med en hel dag var helt fantastisk. Vi ga hverandre råd og oppmuntret hverandre før hver innspillingsdag. Vi heiet rett og slett på hverandre. Tårer og latter ble en del av hverdagen vår og vi var veldig flinke på å gi hverandre gode klemmer. Jeg er så heldig å ha fått 11 nye venner for livet.

 

Hvordan var det å være med i Bakemesterskapet?

 

– Det var et eventyr av en berg og dalbane. Å komme gjennom det nåløyet og inn i baketeltet er en opplevelse jeg aldri ville vært foruten. Vi fikk prøve oss på oppgaver på veldig liten tid med ukjent kjøkkenutstyr, kamera over alt og i et telt. Jeg elsket det! Vi lærte så mye av hverandre og ikke minst av dommerne våre. Jeg prøvde å ta til meg all kunnskap jeg kunne få og bruke det videre i teltet. Det hjalp også veldig på at vi hadde en nydelig programleder som tok seg utrolig godt av oss alle sammen.

 

Toppbilde: Anders Myhr Nielsen/NRK

Finn mer om samme tema: