Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bakemesterskapet

10. februar har Bakemesterskapet premiere på NRK, og går det som i England, blir dette en gigasuksess. «The Great British Bake Off» har kjørt 14 sesonger og hadde nesten 14 millioner seere på det meste. Vi har intervjuet programleder Ulrikke Brandstorp for å høre hennes beste baketips.
Skriv ut

Hva baker du selv?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke baker så mye selv, men jeg er veldig god til å spise da! Hehe.

 

Gode smaker

 

Hva baker andre til deg?
– Jeg er ganske svak for nystekte kanelboller med MASSE smør og kanel, så det dukker opp i ny og ne. Men venner og familie vet også at jeg liker det meste og blir som regel fornøyd uansett så lenge det er noe søtt på bordet.

 

oppskrift på Sjokoladekake med krem og bær

Sjokoladekaker står på menyen i første program. Her er våre oppskrifter.

 

 

Hva liker du med baking?
– I og med at jeg ikke baker så mye selv, så må det nok være følelsen av å få til gode smaker og konsistens hvis jeg først prøver.

 

Hvem bakte du med som liten?
– Mamma bakte alt fra sjokoladeslott til langpannekaker. Jeg husker at jeg var veldig flink til å rense bollene når hun var ferdig med de, haha!

 

Har du en signatur-bakerett/ kake som du alltid serverer?
– Jeg står som regel for maten, så får noen av gjestene ta med kaka.

 

Vær nøye

 

Hva er ditt beste baketips?
– Være nøye! Dette er nok grunnen til at jeg funker bedre på matlaging enn baking, for jeg tar det veldig på feelingen. Og det funker ikke alltid helt med bakingen. Så det er rett og slett et tips til meg selv der!

 

Saftig sjokoladekake med 3 pyntetips fra våre venner i MatPrat:

Debuterer som programleder

 

Brandstorp har tidligere vunnet både «Melodi Grand Prix» og «Maskorama», og hun har klatret seg til finalen i «Stjernekamp». Det siste året har 27-åringen fra Sarpsborg hatt hovedrollen som Sophie i «Mamma Mia» på Folketeatret i Oslo. Nå debuterer hun som programleder for Bakemesterskapet.

 

Hva gleder du deg mest til med denne programlederjobben?
– Bakemesterskapet er et fantastisk program med utrolig flinke deltagere! Jeg gleder meg så mye til at folk skal få bli med inn i baketeltet og kjenne på alle nervene, bakegleden, oppturene, nedturene og spenningen som var der inne! Gleder meg til å ta med folk på hele reisen!

 

Vi gleder oss til å følge Bakemesterskapet, og bli fristet og inspirert til mer bakeaktivitet.

 

De 12 deltakerne som er med i første sesong av Bakemesterskapet på NRK våren 2024. Klikk på bildet for å lese om alle deltakerne. Foto: Per Olav Sølvberg/NRK

 

>> Les flere intervjuer med involverte i Bakemesterskapet 2024.

 

Toppbilde: Kim Erlandsen/NRK

Sist oppdatert: 3. april 2024

 

Finn mer om samme tema: