Krumkaker
Krumkaker er en julekake stekt i jern formet som kremmerhus eller dessertskåler. Spis dem enten som de er, eller fylt med pisket krem og bær til dessert eller kaffekosen.
Ingredienser
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
300 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
slik gjør du
Vis ingredienser
Krumkaker ser avanserte ut, men det er likevel ganske kort vei fra nybegynner til å kunne lage de lekre kakene. Ta gjerne en titt på videoen nederst i oppskriften for å se hvordan du lager krumkakene.
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til lett eggedosis.
- Tilsett smeltet smør, hvetemel og kardemomme. Rør godt sammen.
- La røren svelle i ca. 15 minutter.
- Smør krumkakejernet med smør og varm godt opp.
Tilsett litt vann og bland godt om røren har blitt for tykk.
- Legg en stor teskje røre på midten av jernet, og stek til krumkakene er gyllenbrune.
- Rull krumkakene til kremmerhus, eller legg dem over en kopp til krumkakeskåler.
Tips: Skal du servere fylte krumkaker, bør du fylle dem rett før servering for at de skal holde seg sprø.
Se hvordan du baker krumkaker trinn for trinn:
Ble du inspirert til å bake flere jernbakte julegaver, se også oppskriften på goro.