Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25 krumkaker
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25 krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er en julekake stekt i jern formet som kremmerhus eller dessertskåler. Spis dem enten som de er, eller fylt med pisket krem og bær til dessert eller kaffekosen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Krumkaker ser avanserte ut, men det er likevel ganske kort vei fra nybegynner til å kunne lage de lekre kakene. Ta gjerne en titt på videoen nederst i oppskriften for å se hvordan du lager krumkakene.

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker til lett eggedosis. 
  • Tilsett smeltet smør, hvetemel og kardemomme. Rør godt sammen.
  • La røren svelle i ca. 15 minutter. 
  • Smør krumkakejernet med smør og varm godt opp.
    Tilsett litt vann og bland godt om røren har blitt for tykk.
  • Legg en stor teskje røre på midten av jernet, og stek til krumkakene er gyllenbrune.
  • Rull krumkakene til kremmerhus, eller legg dem over en kopp til krumkakeskåler.
    Tips: Skal du servere fylte krumkaker, bør du fylle dem rett før servering for at de skal holde seg sprø.

    Se hvordan du baker krumkaker trinn for trinn:

    Ble du inspirert til å bake flere jernbakte julegaver, se også oppskriften på goro.

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
81 stemmer