Brune pinner
En enkel og god julekake med smak av kanel, sirup og mandler. Oppskriften er enkel og passer godt som bakeaktivitet sammen med barn.
Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts natron
300 g hvetemel
1 eggehvite til pensling
Litt hakkede mandler til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Brune pinner er en populær julekake. Da vi gjennomførte vår juleundersøkelse, havnet brune pinner på listen over de syv mest populære julekakene i flere regioner i Norge. Og det er jo ikke så rart, ettersom brune pinner både er knasende sprø, enkle og raske å lage og gode på smak.
Vår velprøvde oppskrift på brune pinner fyller et par mellomstore kakebokser med julekaker. Ikke regn med å ha noe igjen når jula er over!
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig.
- Tilsett eggeplommen, sirup, mel, kanel og vaniljesukker, og rør til deigen samler seg. Det kan være greit å kna med hendene til slutt, deigen blir nokså fast.
- Del deigen i seks like store emner og trill hvert emne til en avlang pølse på lengde med stekebrettet ditt.
- Plasser deigpølsene på en stekeplate dekket med bakepapir, sørg for at det er god avstand mellom dem. Bruk fingrene til å trykke ned pølsene til ca. 1 cm tykkelse.
- Pisk eggehviten til den skummer, og pensle deigen med den. Fordel hakkede mandler eller kokosmasse på toppen.
- Stek kakene midt i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter, litt avhengig av ovnen.
- Så snart stekeplatene er ute av ovnen skjærer du skrå snitt langs kortsiden av deigremsene, ca. 2-3 cm brede. Avkjøl brune pinner litt på stekeplaten før du legger dem over på rist.
Fremgangsmåten for å lage brune pinner ser du her:
På jakt etter flere enkle julekaker? Prøv også havreflarn, kokosmakroner eller barnas konfekt.