Hvor lang tid tar det? under 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 130 brune pinner
Hvor lang tid tar det? under 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 130 brune pinner

Brune pinner

En enkel og god julekake med smak av kanel, sirup og mandler. Brune pinner kan gjerne bakes på juleverksted med nære og kjære.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig.
  • Tilsett eggeplommen, sirup mel, kanel og vaniljesukker, og rør til deigen samler seg. Det kan være greit å kna med hendene til slutt, deigen blir nokså fast. 
  • Del deigen i seks like store emner, og trill hvert emne til en avlang pølse på lengde med stekebrettet ditt.
  • Plasser deigpølsene på en stekeplate dekket med bakepapir, sørg for at det er god avstand mellom dem. Bruk fingrene til å trykke ned pølsene til ca. 1 cm tykkelse.
  • Pisk eggehviten til den skummer, og pensle deigen. Fordel hakkede mandler eller kokosmasse på toppen.
  • Stek kakene midt i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter, litt avhengig av ovnen.
  • Så snart stekeplatene er ute av ovnen skjærer du skrå snitt langs kortsiden av deigremsene, ca. 2-3 cm brede. Avkjøl brune pinner kakene litt på stekeplaten, før du legger de over på rist. 

Fremgangsmåten ser du her:

På jakt etter flere enkle julekaker? Prøv også kokosmakroner eller barnas konfekt.

 

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer