Brune pinner
En enkel og god julekake med smak av kanel, sirup og mandler. Brune pinner kan gjerne bakes på juleverksted med nære og kjære.
Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts natron
300 g hvetemel
1 eggehvite til pensling
Litt hakkede mandler til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig.
- Tilsett eggeplommen, sirup, mel, kanel og vaniljesukker, og rør til deigen samler seg. Det kan være greit å kna med hendene til slutt, deigen blir nokså fast.
- Del deigen i seks like store emner, og trill hvert emne til en avlang pølse på lengde med stekebrettet ditt.
- Plasser deigpølsene på en stekeplate dekket med bakepapir, sørg for at det er god avstand mellom dem. Bruk fingrene til å trykke ned pølsene til ca. 1 cm tykkelse.
- Pisk eggehviten til den skummer, og pensle deigen. Fordel hakkede mandler eller kokosmasse på toppen.
- Stek kakene midt i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter, litt avhengig av ovnen.
- Så snart stekeplatene er ute av ovnen skjærer du skrå snitt langs kortsiden av deigremsene, ca. 2-3 cm brede. Avkjøl brune pinner kakene litt på stekeplaten, før du legger de over på rist.
Fremgangsmåten ser du her:
På jakt etter flere enkle julekaker? Prøv også kokosmakroner eller barnas konfekt.