Trestammer
Lag noe veldig godt av restene etter noe annet godt! Bedre kan det ikke bli. Disse klassiske trestammene er den perfekte måten å nyte kakerester på. Hugg i vei!
Ingredienser
Romkulemasse
450 g kakerester
100 g marsipan
100 g mørk sjokolade, smeltet
1 ss bringebærsyltetøy
2 ss romessens
Overtrekk
200 g marsipan, romtemperert
Litt melis
100 g mørk sjokolade, smeltet
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre kakerestene godt. Bruk gjerne en foodprocessor.
- Tilsett revet marsipan, smeltet sjokolade, bringebærsyltetøy og romessens. Kjør alt i foodprocessoren.
- Trill massen til 2 stenger á cirka 35-40 cm.
- Legg stengene på kjøl mens du forbereder overtrekket.
- Rull marsipanen ut med en kjevle til et tynt firkantet stykke. Bruk eventuelt litt hvetemel, slik at marsipanen ikke setter seg fast. Du kan også rulle det mellom et par bakepapirark. Prøv deg frem med hva du synes er enklest.
- Del den utrullede marsipanen i 2 deler.
- Legg stengene med romkulemassen oppå marsipanen, og rull marsipanen rundt til den dekker hele stangen.
- Skjær rullene ut i passe lengder.
- Smelt sjokoladen over vannbad eller i en skål i mikroovn.
- Legg et bakepapir på en fjøl eller et stekebrett.
- Dyp endene av trestammene i den smeltede sjokoladen og legg dem på bakepapiret. Om du ønsker å lage bjørkestammer, dypper du en pensel i sjokoladen, lager «bark» ved å lage sjokoladestrøk på marsipanen.
- Sett trestammene på kjøl til sjokoladen er størknet.
Du kan også farge marsipanen med konditorfarge. Disse trestammene er det som er kjent som svenske damsugare, eller støvsugere. Og de er som oftest grønne.