Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels

Trestammer

Lag noe veldig godt av restene etter noe annet godt! Bedre kan det ikke bli. Disse klassiske trestammene er den perfekte måten å nyte kakerester på. Hugg i vei!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre kakerestene godt. Bruk gjerne en foodprocessor.
  • Tilsett revet marsipan, smeltet sjokolade, bringebærsyltetøy og romessens. Kjør alt i foodprocessoren.
  • Trill massen til 2 stenger á cirka 35-40 cm.
  • Legg stengene på kjøl mens du forbereder overtrekket.
  • Rull marsipanen ut med en kjevle til et tynt firkantet stykke. Bruk eventuelt litt hvetemel, slik at marsipanen ikke setter seg fast. Du kan også rulle det mellom et par bakepapirark. Prøv deg frem med hva du synes er enklest.
  • Del den utrullede marsipanen i 2 deler.
  • Legg stengene med romkulemassen oppå marsipanen, og rull marsipanen rundt til den dekker hele stangen.
  • Skjær rullene ut i passe lengder.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller i en skål i mikroovn.
  • Legg et bakepapir på en fjøl eller et stekebrett.
  • Dyp endene av trestammene i den smeltede sjokoladen og legg dem på bakepapiret. Om du ønsker å lage bjørkestammer, dypper du en pensel i sjokoladen, lager «bark» ved å lage sjokoladestrøk på marsipanen.
  • Sett trestammene på kjøl til sjokoladen er størknet.
    Du kan også farge marsipanen med konditorfarge. Disse trestammene er det som er kjent som svenske damsugare, eller støvsugere. Og de er som oftest grønne.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer