Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 små pavlovabunner
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 små pavlovabunner

Pavlova med friske bær

Pavlova med friske bær er en luftig og søt dessertkake av marengs som er oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova. Pynt kaken med krem, vaniljekrem og friske bær.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Marengs: Ha eggehviter og salt i en ren og tørr bolle. Pisk på middels hastighet til det dannes et mykt skum. Tilsett sukker litt av gangen. Pisk eggehvitene videre til det blir en seig masse som kan formes med en slikkepott. Vend forsiktig inn siktet maizenamel og eddik.
  • Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut åtte porsjonskaker på en stekeplate med bakepapir.

    >> Glad i marengs i kaker? Da må du også prøve verdens beste – også kalt kvæfjordkake.

  • Stek bunnene midt i ovnen ved 150° C i ca. 1 time. Bunnene skal bli sprø på utsiden og ha en lys farge. La de stå i ovnen til ovnen er kald. Løft dem deretter forsiktig over på et fat eller en tallerken.
  • Pynt: Pisk kremfløte og rør forsiktig inn vaniljekrem. Smør et lag på hver av bunnene. Pynt kakene med friske bær og sikt melis over før servering.
    Tips: Pavlovabunner kan bakes i god tid. Oppbevar i kald stekeovn eller pakk dem inn i kjøkkenhåndkle. Like før servering pyntes de med krem og friske bær.

    Pavlova passer fint på 17. mai. Finn flere oppskrifter til 17. maifest med koldbord og kaker.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme