Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Våre beste hacks for deg som smører matpakker

Her får du 13 geniale tips som hjelper deg med å forberede og effektivisere matpakkesmøringen, og sørge for at matpakkene faktisk blir spist opp.
Skriv ut

Vi har til sammen smurt tusenvis av matpakker. Gjennom dette har vi lært oss mange tips og triks vi vil dele med dere, slik at matpakkesmøringen din går som smurt. 

 

>> Film med alle våre matpakkehacks, finner du nederst i denne saken.

 

Frys brødet i skiver

Klikk på bildet for å se hvordan du kan sørge for alltid å ha ferskt brød i huset.

 

Kanskje det aller beste tipset for å gjøre hverdagen litt enklere, er å fryse brødet i skiver – så enkelt og så greit! En bonus da er at du alltid har «ferskt» brød i huset, og kanskje minsker matsvinnet ditt på brød?

 

– Når det er klart for smøring, tar du opp akkurat de skivene du trenger, og matpakken holder seg superfresh til det er tid for lunsj, forteller Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat. Hun bruker flittig dette trikset når hun smører matpakker til sine tre håpefulle. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smør ukens matpakker en gang i uka

Klikk på bildet for å se hvordan du enkelt kan spare tid ved å gjøre unna matpakkesmøringen en gang i uka.

 

Torunn Nordbø, som er daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, har smurt matpakker til både barn og barnebarn, og vet godt at tiden ikke alltid strekker til i hverdagen. Hennes aller beste triks for å spare tid, er å gjøre unna matpakkesmøringen en gang i uka.

 

– Et skikkelig grovt og godt brød er perfekt matpakkemat fordi det metter lenge og holder blodsukkeret mer stabilt. Grovt brød anbefales særlig til matpakken for skolebarn. Barn vokser og er i mye aktivitet gjennom lek og idrett, og derfor trenger de godt med påfyll av karbohydrater i kosten.  Grovt brød i matboksen handler også om å skape gode vaner man har glede av resten av livet , forklarer Torunn.

 

Se våre 5 beste oppskrifter på matpakkebrød

 

 

 

Bruk opp middagsrestene

Klikk på bildet for å se hvordan du kan bruke middagsrester i matboksen.

–  Et enkelt tips for å skape variasjon i matpakken, er å spare på middagsrestene og ha de i matpakka. En bonus er at du også sparer tid og penger, og ikke minst blir det mindre matsvinn. Selv en liten rest av gårsdagens gryte kan bli et supert tillegg i matpakka. Pakk det ned i en liten boks, fyll på med litt grovt brød – og eventuelt litt ekstra grønt. Et lite fryseelement i matpakka holder det ser fresht helt frem til lunsj, tipser Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat, som står foran mye matpakkesmøring som mor for barnehagebarn.

 

–  Og du… en smoothie er perfekt å sende med ved siden av matpakken som et alternativ til oppkuttet frukt, eller som en ekstra matpakke. Det gir ekstra energi og næringsstoffer, og du kan spare mye penger på å lage den selv. Smoothien kan lages kvelden før eller på morgningen. Jeg kaster også oppi rester fra frokosthavregrøten også. Ha på termos eller frys ned i små, tette flasker. Da holder den seg deilig, kald og frisk til lunsj!

 

Hvordan få mer grønt i matpakken

Klikk på bildet for å se hva du kan gjøre for å få mer grønt i matpakken.

 

Marta Ravnsborg, matfaglig rådgiver i MatPrat, har vært matpakkesmører siden 2. klasse på barneskolen. Hun vil vise hvor lett det kan være å lure inn mer grønt og sunt i matpakken, uten at det blir en krig mot klokka. 

 

Salat, tomat, agurk eller sukkererter – alt kan skylles, pakkes og preppes i forkant, og ligge klart kjøleskapet.

 

Lurer du på hvordan du kan holde salaten sprø og fin i flere dager? –  Etter skylling, tørker du salatbladene godt, før du legger dem i en pose eller boks med kjøkkenpapir. Da vil papiret trekke til seg fuktigheten, og du slipper dvask salat, forklarer Marta.

 

 

 

 

 

Se alle våre 13 matpakkehacks her:

Lei av den samme matpakken hver dag? Her er 20 tips til matpakker som frister.