Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Våre 5 beste oppskrifter på matpakkebrød

De skal være saftige, holdbare og grove - og helst også enkle å bake i større mengder. Her er våre beste oppskrifter på matpakkebrød.
Skriv ut

Skolestart betyr for mange hjemmebakere også oppstart på bakesesongen. For hjemmebakt brød i matpakken er jo så godt! I tillegg er et skikkelig grovt og godt brød perfekt matpakkemat fordi det gir et jevnt blodsukker og metter lenge. 

 

– Grovt brød anbefales særlig til matpakken for skolebarn. Ettersom de vokser og er mye i aktivitet gjennom lek og idrett, har de høyt behov for karbohydrater i kosten, forklarer ernæringsfysiolog og daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

 

Gode grove brød finner man både hos bakeren og i butikken, men med de hjemmebakte brødene har man i tillegg fordelen av å kunne tilpasse oppskriftene til familiens smak og størrelse. 

 

– Er man en liten husstand, kan man bake brød i mindre former slik at det holder seg ferskt helt til det er spist opp. Baker man hjemme, har man også muligheten til å utelate ingredienser barna ikke liker så godt. Det kan for eksempel være hele frø og korn, sier Nordbø.

 

Hun har plukket ut disse fem oppskriftene fra brodogkorn.no som egner seg spesielt godt som matpakkebrød. Med disse brødene på bakerepertoaret kan man variere helgebaksten og få stadig spennende smaker i matpakken. 

 

Matpakkebrød 1: Brød i langpanne 

Matpakkebrød - brød i langpanne

Dette brødet er perfekt for den som vil bake mye på én gang, uten å bruke hele dagen. En stor deig som gir fire flotte brød. Frys ned og ta opp etter behov. 

 

>> Oppskrift på brød i langpanne

 

Matpakkebrød 2: Grovt havrebrød 

Matpakkebrød - Grovt havrebrød

Dette er et lyst brød uten hele korn eller frø i deigen. Et særlig smart brød for barn som vanligvis skyr unna grovbrød, ettersom den lyse fargen gjør at det ser mindre grovt ut enn det egentlig er. Dessuten gir havren i oppskriften en god og nøtteaktig smak barn gjerne liker. 

 

>> Oppskrift på grovt havrebrød

 

Matpakkebrød 3: Grovt gulrotbrød 

Matpakkebrød - grovt gulrotbrød

Dette er et sunt og grovt brød med mild og god smak. Gulroten i deigen gir litt ekstra vitaminer, og gjør i tillegg brødet ekstra saftig. Mange barns favoritt!

 

>> Oppskrift på grovt gulrotbrød

 

Matpakkebrød 4: Grovt byggbrød 

Matpakkebrød - grovt byggbrød

Her er et annet brød som egner seg godt for baking i langpanne. I tillegg til at det er enkelt å bake mange brød på én gang, har langpannebrødene den fordelen at de bare får skorpe over og under brødet. Et flott alternativ for barn som ikke er så glad i tykke skorper. Og en bonus er at det inneholder mye bygg, som det er anbefalt at vi spiser mer av

 

>> Oppskrift på grovt byggbrød

 

Matpakkebrød 5: Grovt rosinbrød

Matpakkebrød - Grovt rosinbrød

Dette er et spennende brød med rosiner i deigen. Rosinene legges i bløt og kjøres i blender til de er finhakket. Ingrediensen gir et ekstra saftig brød med en særegen sødme mange barn liker. Den nye matpakkefavoritten?

 

>> Oppskrift på grovt rosinbrød

 

Se også:

>> Vår store samleside om matpakker

>> Alle våre oppskrifter på grovt brød

Finn mer om samme tema: