Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Inspirerende matpakker for hele uken

Med disse supertipsene tryller du frem fristende matpakker hver dag hele uken.
Skriv ut

Matpakken trenger ikke være kjedelig selv om den er sunn. Bruk grovt brød og varier med forskjellig pålegg toppet med frukt og grønt. Små grep gjør matpakken lekker og fristende!

 

Matpakker fra mandag til fredag


Mandag: Kyllingsandwich med godsaker som mango, avokado, rødløk og koriander. Da blir matpakken alt annet enn kjedelig.


Tirsdag: En skive med egg og tomat er like sunt som det er godt og det passer perfekt med brød i matpakka. Bruk et hardkokt egg delt i skiver sammen med tomat. Denne vil garantert bli en suksess.


Onsdag: Veldig enkel blings med kremost og druer. Så er den i tillegg enda mer fristende når du kombinerer druer med ulike farger.


Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish. Bruk gjerne middagsrester. 

Fredag: Grov blings med peanøttsmør og banan er en herlig, saftig energibombe. Lag denne blingsen som en søt avslutning på uka.

 

Dårlig tid, sa du?


Har du dårlig tid, bruk basispålegg som egg, magert kjøttpålegg, ost og fiskepålegg, og varier tilbehøret. Det tar faktisk bare ett minutt ekstra å legge på salat, tomat og litt spirer. Da blir den klassiske skiven med ost og skinke langt mer fristende og næringsrik.

 

Et annet tips er å bytte ut smøret på brødskiven med pesto, enten sammen med kalkunpålegg eller med tomat og mozzarella. Kjøttpålegg smaker også veldig godt sammen med sennep. Dessuten er kremost et godt alternativ til smør, enten sammen med røkelaks, appelsin eller druer.

 

Eller har tiden gått fra deg?

 

Oppskrift på Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat

 

Skulle du ha vært ute av døra for fem minutter siden, er det ikke engang tid til å smøre smør på brødskiva. Har du noen ferdigbakte brødhjerter, matmuffins eller fylte horn liggende i fryseren, går det superkjapt å få matpakken ferdig. Bakst og pålegg i ett. Genialt å fiske ut av fryseren når du trenger mat i farta. Innen lunsjtid er maten ferdig tint, og du kan nyte lunsj med nybakt smak.

Smarte matpakketips

 

 

  1. Bruk grovt eller ekstra grovt brød. Kjøp brød eller bak selv. Varier gjerne med rundstykker, bagetter, bagels eller annen grov brødmat.
  2. Skjær opp brødet i skiver og frys det ferskt i en brødpose. Ta opp de brødskivene du trenger fra fryseren og smør dem. Da vil brødet være tint og ferskt når matpakka skal spises.
  3. Varier oppskjæringen. Sett sammen brødskivene til doble blingser, brødspyd, skiver i flere lag eller smør enkle brødskiver.

>> Se flere av Torunns beste matpakketips

>> Les også: Variert kost gir glede og overskudd – og en sunn kropp

 

Finn mer om samme tema: