Byggrynsgrøt med krunsj
Bygg er perfekt til grøt, og servert med ristede byggryn, honning, mandler og tranebær er dette et måltid som passer like godt til frokost som til kvelds.
Ingredienser
Grøt
3 dl byggryn
1½ l lettmelk
1 ts salt
Topping
1 dl byggryn
½ dl mandler
½ dl tørkede tranebær
2 ss flytende honning
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Hell fra vannet.
-
Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at grøten ikke svir seg. Smak til med salt.
-
For byggkrunsj: Forvarm stekeovnen på 180 grader.
-
Hell byggryn på en stekeplate, og stek grynene i ovnen i 25 minutter til de er gylne.
- Server grøten med krunsj og hakkede mandler og tørkede tranbær. Ringle over honning.