Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 16-24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 16-24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Eltefritt trinn for trinn

Eltefritt trinn for trinn med bilder er en enkel oppskrift på eltefrie brød, rundstykker og bagetter. Deigen røres bare sammen, uten å kna eller elte, og hever over natten i 12-20 timer.
Skriv ut

Slik gjør du

  • Rør deigen sammen i en bakebolle. Dekk bollen med plast, og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12–20 timer.3J7B9729
  • Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø på godt med mel.
  • Tøm deigen over på bakepapiret.3J7B9874
  • Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger.3J7B9879
  • Legg deigen med skjøten ned mot bakepapiret.3J7B9900
  • Dekk med et klede eller en stor bakebolle og la deigen etterheve.
  • Sett en stekeplate nederst i ovnen og en ildfast gryte eller bakestein hvis du har. Sett ovnen på 250 °C. Eltefritt trinn for trinn
  • Når deigen er ferdig etterhevet kan du enten:

           a. hvelve deigen forsiktig fra bakepapiret oppi en varm gryte.

           b. bruke en bakeskrape eller en kniv til å dele deigen i avlange bagetter.

           c. bruke en bakeskrape eller en kniv til å dele deigen i rundstykker. 

 

>> Lyst å prøve deg på eltefri bakst? Våre oppskrifter på grytebrød, grovt grytebrød og eltefrie rundstykker er fine å begynne med. 

 

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
89 stemmer