Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

julebakst

Havreflarn

Havreflarn er lette, søte og sprø, enkle å lage og enda enklere å spise. Så det er kanskje ikke så rart de er en av de mest populære kakene til jul?
Middels
Middels

Julesnurrer

Julesnurrer er herlige hveteboller med kanel, muskat, ingefær og nellik med smak og duft av jul. Perfekte til julefrokosten, eller som en smak på førjulen.
Middels
Middels

Julekake – Julebrød

Julekake eller julebrød med rosiner og sukat er en klassisk søt hvetekake vi baker til jul. Med smør og brunost kan det ikke slå feil til frokost og lunsj.
Middels
Middels

Pepperkakescones med julekrydder

En julete vri på klassikeren scones! Våre pepperkakescones med nellik, kanel og ingefær smaker nydelig sammen med appelsinmarmelade, appelsinsmør og litt krem.
rask
Middels

Honningkake

Honningkake kan brukes både som brød og kake. Det dufter og smaker jul av ingefær, nellik, appelsinskall, rom og kanel. Som kake er den nydelig med en smørkrem inni.
Middels
Middels

Kanelstjerne

En dekorativ kanelstjerne av søt gjærbakst med deilig kanelfyll. Den er enklere å lage enn det ser ut! Se trinn-for-trinn-bildene for fremgangsmåte.
Middels
Middels

Pandemi gir julebakst-boom

I år kommer det til å bli bakt ekstra mange julekaker i de tusen hjem. Det kan vi takke koronapandemien for.

Surdeigsbrød med juledekor

Surdeigsbrød med juledekor er dekorative brød som egner seg godt til julefeiringen. Eller hva med å gi bort et i gave? Med en skarp kniv lager du julete mønstre før baksten heves og stekes.
lang
Middels

Syv baketips for de syv slag

Torunn har bakt julekaker i 50 år. Her deler hun sine syv beste råd for å lykkes med baksten til jul.