Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 - 16
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 - 16

Pepperkakescones med julekrydder

En julete vri på klassikeren scones! Våre pepperkakescones med nellik, kanel og ingefær smaker nydelig sammen med appelsinmarmelade, appelsinsmør og litt krem.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Pepperkakescones smaker best nystekte. Server dem gjerne sammen med en kopp te eller som en del av en større afternoon tea.

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og krydder i en bolle.
  • Smuldre inn smøret og tilsett melk.
  • Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge da den lett blir seig, noe som kan føre til tørre pepperkakescones. Er deigen klissete, tilsettes litt mer hvetemel.
  • Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er ca 2 cm tykk.
  • Stikk ut pepperkakesconesene med pepperkakeformer eller et glass. Legg dem over på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Stek pepperkakesconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
  • Lag glasur av melis og lønnesirup. Hell over et tynt lag med glasur på hver scones og pynt med kuler, stjerner eller annen kakepynt.

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
4 stemmer
Les eller skriv kommentarer