Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 stenger
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 stenger

Kransekakestenger

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små kransekakestenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov. Så når du først er igang kan du gjerne doble oppskriften.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å skolde mandlene. Kok opp en kjele med vann, og ha i mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten. Du kan også tørke dem på lav temperatur i stekeovnen.
  • Mal mandlene. Bruk helst en egnet mandelkvern, men food-prosessor kan også brukes. Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
  • Bland inn melis og bland inn eggehviten til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
  • Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i cirka 8 cm lange biter. Legg bitene på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek kransekakestengene ved 200 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
  • Smelt kokesjokolade over vannbad og tilsett kaffe. Dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
    Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
41 stemmer