Kransekakestenger
I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små kransekakestenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov. Så når du først er igang kan du gjerne doble oppskriften.
Ingredienser
Kransekakemasse:
125 g mandler
125 g melis
ca. 1 eggehvite
Sjokoladeglasur:
50 g kokesjokolade
1 ss kaffe
Pynt:
Kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Start med å skolde mandlene. Kok opp en kjele med vann, og ha i mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten. Du kan også tørke dem på lav temperatur i stekeovnen.
- Mal mandlene. Bruk helst en egnet mandelkvern, men food-prosessor kan også brukes. Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
- Bland inn melis og bland inn eggehviten til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
- Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i cirka 8 cm lange biter. Legg bitene på en stekeplate med bakepapir.
- Stek kransekakestengene ved 200 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
- Smelt kokesjokolade over vannbad og tilsett kaffe. Dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.
Kilde: MatPrat