Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 stenger
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 stenger

Kransekakestenger

Kransekakestenger er en favoritt hos mange, både til hverdagskaffen, 17. mai og julefeiringen. De smaker godt, er dekorative på kakebordet og supre å gi i vennegave.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Kransekake er en av de mest populære julekakene i de norske hjem. Men skal man gjøre det litt enklere, er små kransekakestenger en god løsning. Disse bakes ut som stenger og dyppes i sjokolade og dekorativt strøssel.

Når du først er igang kan du gjerne doble oppskriften – kransekakestenger tiner nemlig raskt, så de kan lages i god tid før stengene skal serveres og fryses ned. Da blir de ekstra myke, seige og gode, og du har alltid små kaker tilgjengelige som kan tines opp ved behov.

Kransekakestenger er også supre å gi bort i gave til venner. Legg dem i et Norgesglass og fest fine, fargerike bånd rundt.

Slik gjør du

  • Start med å skolde mandlene. Kok opp en kjele med vann, og ha i mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten. Du kan også tørke dem på lav temperatur i stekeovnen.
  • Mal mandlene. Bruk helst en egnet mandelkvern, men food-prosessor kan også brukes. Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
  • Bland inn melis og bland inn eggehviten til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
  • Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i cirka 8 cm lange biter. Legg bitene på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek kransekakestengene ved 200 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
  • Smelt kokesjokolade over vannbad og tilsett kaffe. Dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
    Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.

 

Kilde: MatPrat

 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
76 stemmer