Verdens brøddag
Shokupan – japansk melkeloff
Shokupan er en anvendelig melkeloff fra Japan. Bakemetoden tangzhong sikrer saftig og bomullsmyk bakst.
Middels
Middels
Fint
Speltbrød med surdeig fra Litauen
Speltbrød med surdeig fra Litauen er et skåldet speltbrød som bakes over to dager. Resultatet er et saftig og holdbart brød.
Middels
vanskelig
Ekstra Grovt
Cornbread – maisbrød
Cornbread, eller maisbrød, er en spennende bakst som kombinerer europeiske baketradisjoner med amerikanske råvarer. Brukes gjerne som tilbehør til gryter.
rask
enkelt
Fint
Injera fra Eritrea
Injera-brød passer perfekt sammen med middagsrester. Denne oppskriften er laget med norske meltyper og surdeig.
Middels
Middels
Ekstra Grovt
Damperbread fra Australia
Damperbread kan både stekes i folie over bål eller hjemme i jerngryte. Brødet har få ingredienser og trenger ikke heving.
rask
enkelt
Fint
Smörgåstårta i små porsjonsstykker
Svensk smörgåstårta lages vanligvis som en stor smørbrødkake. Her er istedet lekre porsjonsstykker av det tradisjonsrike svenske smørbrødet.
Middels
vanskelig
16. oktober: Verdens brøddag
Hele verden spiser brød, men ikke nødvendigvis slike som vi her til lands er vant til. Den 16. oktober feirer vi Verdens brøddag, for å markere viktigheten av brød som mat.
Tonkatsu sando
Hvis du vil nyte en skikkelig smakfull japansk godbit, bør du prøve en tonkatsu sandwich – eller tonkatsu sando, som det heter i Japan. Perfekt når du vil unne deg noe ekstra!
rask
Middels