Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjonskaker
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjonskaker

Smörgåstårta i små porsjonsstykker

Svensk smörgåstårta lages vanligvis som en stor smørbrødkake. Her er istedet lekre porsjonsstykker av det tradisjonsrike svenske smørbrødet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Start med å lage eggesalat til smörgåstårtan: Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og ta av skallet. Bland rømme, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk. Smak til med tabasco, salt og pepper. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen.
  • Skjær opp spiralloff i 12 tynne skiver og skjær av skorpene. Om du bruker annen loff, trykk ut sirkler med kakeringer eller et glass. Rester av loff kan for eksempel brukes som brødrasp eller krutonger.
  • Skjær eller trykk ut de kokte skinkeskivene i like store sirkler. Rester av skinken kan f.eks. brukes i en pai eller omelett.
  • Om du har små kakeringer er det lurt å bruke disse for å få et mer stabilt resultat. Start med å legge en loffskive nederst, så en spiseskje eggesalat og topp med en skinke. Gjenta dette og avslutt med en loffskive på toppen.
  • Sett kakene kjølig mens du pisker kremost og forbereder toppingen.
  • Pisk kremosten sammen med rømme til det har en kremkonsistens. Smør på et tynt lag rundt smörgåstårtaene.
  • Finhakk dill og bland det med hakkede pistasjnøtter. Hold kakene litt på skrå og press blandingen opp langs siden av kaken, snu hele tiden slik at du dekker hele kanten rundt kakene.
  • Pynt med spiselige blomster. 
  • Sett kakene kjølig til du skal servere dem.

Ønsker du å lage en smörgåstårta i mer tradisjonell størrelse, kan vi anbefale vår oppskrift smørbrødkake med varmrøkt laks og avokado. 

Finn mer om samme tema:

4.5 / 5
4 stemmer