Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Damperbread fra Australia

Damperbread kan både stekes i folie over bål eller hjemme i jerngryte. Brødet har få ingredienser og trenger ikke heving.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Blande smør og mel sammen ved å gni smøret inn i melet med fingertuppene, til massen minner om brødsmuler.
 • Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen. Ikke jobb med deigen for lenge, for å unngå at den blir seig og at brødet blir tørt.
 • Form deigen til et rundt brød.
  Oppskriften kan varieres med å tilsette revet ost og urter.
 • Om du vil steke damperbread på bål:
  Pakk brødet i bakepapir og aluminiumsfolie og plasser det i varme glør i et bål. Stek brødet i cirka 30 minutter. Pass på underveis, så brødet ikke blir for svidd.
 • Om du vil steke damperbread hjemme:
  Sett en støpejernsgryte med lokk inn i stekeovnen og skru ovnen på 250 °C. La gryten stå i stekeovnen i 30 minutter slik at den blir god og varm.

  Ta den varme formen ut av stekeovnen. Strø litt mel i bunnen av gryten. Løft deigen forsiktig over i gryta. Ha på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brødet i 20 minutter på nederste rille.

  Ta av lokket på gryten, skru stekeovnen på 200 °C, og stek videre i 10 – 15 minutter til brødet har fått en fin gyllen farge og en sprø stekeskorpe. Vend brødet ut av gryten og avkjøl på rist.

Damperbread spises nystekt med smør og honning.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
30 stemmer