Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Baking over 2 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 5-6 små brød
Hvor lang tid tar det? Baking over 2 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 5-6 små brød

Speltbrød med surdeig fra Litauen

Speltbrød med surdeig fra Litauen er et skåldet speltbrød som bakes over to dager. Resultatet er et saftig og holdbart brød.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Baking med speltmel

Slik gjør du

  • Dag 1: Hell kokende vann over melet og rør sammen. Avkjøl blandingen til 30 °C, gjerne i kjøleskap.
  • Tilsett surdeigsstarter til melblandingen og rør sammen i en bakebolle.
  • Dekk bakebollen og la den stå i romtemperatur i 12-18 timer.
  • Dag 2: Tilsett den sammalt spelten til blandingen og elt deigen ved lav hastighet i 3 minutter. La blandingen stå ved romtemperatur i 1-2 timer.
  • Tilsett resten av ingrediensene. Elt blandingen i ca. 8 minutter. Ta deigen ut av eltebollen og la den hvile på benken i 30 minutter.
  • Del opp deigen i 5 – 6 deigemner. Form til runde brød og sett dem på stekebrett med bakepapir.
  • Dekk brødene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time.
  • Dryss over litt mel og lag et snitt i brødene med en skarp kniv eller et barberblad.
  • Stek brødene nederst i ovnen ved 240 °C i 30 minutter.
    Om du ønsker ekstra god kontroll på stekingen, kan du bruke et steketermometer. Brødet er ferdig stekt på 96 °C.
  • Avkjøl brødene på rist.

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
45 stemmer