Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Cornbread – maisbrød

Cornbread, eller maisbrød, er en spennende bakst som kombinerer europeiske baketradisjoner med amerikanske råvarer. Brukes gjerne som tilbehør til gryter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skyll jalapeño og skjær den i skiver. Rens for frø om du ikke liker det ekstra hot.
  • Stek jalapeñoskivene  sammen med baconterninger i en liten jernpanne (20 – 25 cm i diameter). 
  • Sikt sammen mel, bakepulver, sukker og salt, og ha det i en arbeidsbolle.
  • Pisk sammen egg, melk og smeltet smør, og bland med stekt jalapeño og bacon og melet til en tykk røre. Ikke jobb med den for lenge. Det går fint selv om røren ser klumpete ut.
  • La røren svelle i 15 minutter på kjøkkenbenken.
  • Hell røren over i jernpannen eller bruk en annen liten ildfast form om pannen din ikke kan stå i stekeovnen.
  • Stek maisbrødet midt i ovnen ved 180°C i 30-35 minutter. Toppen på maisbrødet skal være gyllenbrun.

Server maisbrødet alene eller som tilbehør til chiligryter eller andre middagsretter.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
17 stemmer
Les eller skriv kommentarer