Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 loff
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 loff

Shokupan – japansk melkeloff

Shokupan er en anvendelig melkeloff fra Japan. Den japanske bakemetoden tangzhong sikrer saftig og bomullsmyk bakst.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å lage jevning: Ha melk og mel i en kjele. Varm opp under omrøring til røren tykner. Blandingen skal ikke koke. Trekk kjelen av platen og la jevningen avkjøles mens du finner frem resten av ingrediensene til shokupan.
  • Bland sammen mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Tilsett melk, smeltet smør og jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10-15 minutter til deigen er ferdig eltet.
  • Legg til shokupan-deigen over i en bolle som er penslet med smør på innsidene, og pensle deigen med smør på toppen.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og form til to avlange brød. Plasser loffene i smurte brødformer (1,5 l).
  • Dekk loffene med et klede og la de etterheve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  • Pensle dem med sammenvispet eggehvite.
  • Stek melkeloffene nederst i ovnen ved 190 °C i 35 – 40 minutter.
    Om du ønsker ekstra god kontroll på stekingen, kan du bruke et steketermometer. Brødet er ferdig stekt på 96 °C.
  • La brødene være i brødformene i 15 minutter før du tar dem ut og avkjøler de videre på rist.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
63 stemmer
Les eller skriv kommentarer