Flere oppskrifter med "tradisjon"

Belgiske vafler

Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
lang
Middels

Sveler

Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
rask
Middels

Mors beste vafler

Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Serveres gjerne med nyrørt syltetøy og rømme eller med brunost.
rask
enkelt

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
lang
vanskelig

Potetlefser fra Sørlandet

Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
lang
Middels

Lomper

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!
rask
Middels

Smørgrøt fra Suldal

Smørgrøt fra Suldal er tradisjonskost som ble brukt til barselkvinner, barnedåp, bryllup og andre høytider. Du lager den av smør, melk og semulegryn toppet med sukker og rosiner.
rask
Middels

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat er god, norsk tradisjonsmat. Kok lettrømme, hvetemel, lettmelk og kulturmelk. Server med sukker, kanel og et glass sukkerfri rød saft, og med spekemat og flatbrød ved siden av.
Middels
enkelt

Potetlefser med brunost

Potetlefser med brunost og smør er tradisjonsmat som passer godt på lunsjbordet eller i matpakken. Du lager dem raskt ved å rulle sammen lefsen og skjære i passende biter.
rask
enkelt

Waldorfsalat med bygg

Waldorfsalat med bygg, druer, hasselnøtter, ananas, eple kremfløte og majones er smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
lang
Middels

Byggrynskrem med multer

Byggrynskrem med multer er et deilig alternativ til multekrem som juledessert. Bruk gjerne byggris, som er prekokte byggryn for en raskere dessert.
lang
Middels

Byggotto til pinnekjøttet

Byggotto til pinnekjøttet er nytt for mange. Vi skal være forsiktige med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, må være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!
Middels
Middels