Sirupssnipper
Sirupssnipper er fine, tynne julekaker med masse god smak av ingefær, nellik, kanel, muskat og pepper.
Ingredienser
125 g smør
125 g mørk sirup
¾ dl melk
125 g sukker
ca. 500 g hvetemel
½ ts natron
½ ts pepper
½ ts ingefær
½ ts malt nellik
½ ts malt kanel
½ ts malt muskat
Skoldede mandler til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele. Ha sirup, melk og sukker oppi kjelen og rør til en jevn blanding. Pass på at sukkeret og sirupen løses opp. Avkjøl blandingen.
- Hell blandingen i en bakebolle og tilsett krydder, natron og hvetemel. Elt deigen godt til den blir jevn. Deigen skal være nokså fast. Dekk til deigen og sett kaldt i minst 4 timer, eller over natten.
- Kjevle ut deigen til en tynn leiv på melet bakebord. Deigen er så fast at det trengs ikke mye mel til utbakingen. Husk å vend leiven over på andre siden et par ganger mellom kjevlingen. Bruk linjal eller pappmal og en bakkelsspore til å skjære ut like store ruter (snipper). Det er bakkelsporen som gir de fine kantene på sirupssnipper, en kan eventuelt bruke en kniv om en ikke har bakkelspore. Del skoldede mandler i to og ha en halv mandel midt på snippene.
- Stek sirupssnipper ved 175 °C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Å skolde mandler selv er superenkelt. Ha kokvarmt vann over mandlene, la avkjøle og pill av skallet.
Sånn lager vi sirupssnipper: