Belgiske vafler
Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
Ingredienser
4 eggeplommer
1 krm salt
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
150 g smør
3 ½ dl melk
3 ½ dl vann
½ pk gjær
1 ss olje
4 eggehviter
Tilbehør
2 ss melis
1 kurv bringebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
- Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren.
- Bland inn stivpisket eggehvite til slutt.
- La røren hvile en time.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
Serveres med et lite strø med melis og friske bringebær.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre – blant dem oppskriften på verdens beste vafler fra Sjømannskirken i København.