Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (+ 1 time hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 sandkaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (+ 1 time hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 sandkaker

Sandkaker

Sandkaker til jul er tradisjon for mange. Julekakene er søte porsjonskaker med mandler som smaker ekstra godt når du fyller dem med krem og bær.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skold, tørk og mal mandlene eller bruk ferdig mandelmel.
  • Ha smør og sukker i en bakebolle og rør hvitt med en håndvisp.
  • Tilsett mel og malte mandler, og rør kakedeigen godt sammen.
  • Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt i minst 1 time.
  • Trykk deigen ut i sandkakeformer, ca. en ss med kakedeig i hver form. Fordel kakeformene utover et stekebrett. 
  • Stek sandkakene på nederste rille i ovnen ved 175°C i 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

    Se hvordan du baker sandkaker trinn for trinn:

    Glad i å bake til jul? Da må du prøve vår pepperkakekake

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
45 stemmer