Kalkunsmørbrød à la Waldorf
Kalkunsmørbrød à la Waldorf er en deilig smårett til jul. Govbrød og kalkunpålegg fylt med klassisk waldorfsalat av sitronmajones, selleri, ananas, druer og nøtter.
Ingredienser
Sitronmajones:
1 eggeplomme
1 ss hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall , kun det gule
1 ss frisk gressløk
1 dl rapsolje eller annen nøytral olje
1 dl god olivenolje
salt og pepper
4 skiver valnøtt- eller firkornsbrød
200 g naturell kalkunpålegg
100 g stangselleri
100 g frisk ananas
100 g blå druer
75 g valnøttkjerner
100 g smør
150 g sitronmajones
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sitronmajones: Ha eggeplomme, eddik, sitronsaft og skall av en sitron i en bolle. Spe med olje under konstant visping til majonesen er tykk og glatt. Finhakk gressløk og bland inn i majonesen. Smak til med salt og pepper.
- Del selleri og ananans i fine staver, del druene i to og hakk nøttene.
- Anretning: Bre smør på brødskivene, legg over kalkunpålegg sitronmajones, selleri, ananas, druer og nøtter.