Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 15 scones
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 15 scones

Fine scones

Fine scones smaker deilig nybakt til frokost. De er også en viktig del av en britisk oppdekning til afternoon tea.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, bakepulver og salt.
  • Smuldre inn smør. Tilsett egg og melk.
  • Rør deigen sammen, men ikke jobb med den for lenge. Da blir deigen seig, og du får tørre scones.
  • Ha deigen over på et melet bakebord og kna den litt sammen. Tilsett rosiner om du ønsker det.
  • Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er 1-2 cm tykk.
  • Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Stek fine scones midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Til afternoon tea kan du servere nybakte fine scones med clotted creamlemon curd og jordbærsyltetøy eller friske bær.

 

>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
5 stemmer