Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time inkludert steking av paiskallet
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? Deig til en paiform på ca. 20-22 cm
Hvor lang tid tar det? 1 time inkludert steking av paiskallet
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? Deig til en paiform på ca. 20-22 cm

Paideig

Paideig som gir de deiligste paier, enten du velger å fylle den med ost, skinke, sjømat eller grønnsaker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Pai er perfekt mat når du har noen matvarer i kjøleskapet du må få spist opp. Bare bak sammen en paideig, fyll den med ønsket fyll og eggestand - så er middagen klar!

Slik gjør du

  • Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.
  • La deigen hvile i cirka 30 minutter.
    Ustekt deig kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut.
  • Varm stekeovnen til 200 °C.
  • Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca. 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den.
  • Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.
  • Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret.
    Ta vare på ris/bønner til neste gang du skal bake pai.

Kilde: MatPrat

 

>> Prøv også våre oppskrifter på rekepai i porsjonsformer eller grov ostepai.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
41 stemmer