Paideig
Paideig som gir de deiligste paier, enten du velger å fylle den med ost, skinke, sjømat eller grønnsaker.
Ingredienser
100 g smør
150 g hvetemel
½ dl vann
¼ ts salt
slik gjør du
Vis ingredienser
Pai er perfekt mat når du har noen matvarer i kjøleskapet du må få spist opp. Bare bak sammen en paideig, fyll den med ønsket fyll og eggestand - så er middagen klar!
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.
- La deigen hvile i cirka 30 minutter.
Ustekt deig kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut.
- Varm stekeovnen til 200 °C.
- Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca. 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den.
- Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.
- Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret.
Ta vare på ris/bønner til neste gang du skal bake pai.
Kilde: MatPrat
>> Prøv også våre oppskrifter på rekepai i porsjonsformer eller grov ostepai.