Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24-26 lussekatter
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24-26 lussekatter

Lussekatter

Lussekatter er deilige hveteboller i ulike fasonger som vi baker til Luciadagen 13. desember. Gulfargen kommer fra krydderet safran.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smør i terninger og la det stå på kjøkkenbenken til romtemperering.
  • Mål opp melken og bland safranen godt inn. 
  • Ha melet i en bakebolle, tilsett sukker, salt, egg og safranmelken. Smuldre i gjæren.
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Tilsett romtemperert smør, og elt til deigen igjen er glatt og smidig. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse. Det tar 30-60 minutter.
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord. Trill tynne pølser og form dem til lussekatter – se bildet for inspirasjon.
  • Legg lussekattene på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev under plast eller klede til nesten dobbel størrelse, ca.  20 minutter.
  • Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner.
  • Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter, eller til de er lyst gylne. Avkjøl på rist.

Se fremgangsmåten for lussekatter her:

Vil du gjøre det litt enklere? Bak vanlige hveteboller tilsatt safran eller gurkemeie.

Vil du gjøre det litt mer avansert? Prøv vår oppskrift på tangzhong lussekatter – en bakemetode som gir ekstra luftige, saftige og holdbare lussekatter. 

 

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
22 stemmer