Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 12 boller

Glutenfrie lussekatter

Ingen Luciadag uten lussekatter – med disse smakfulle glutenfrie lussekattene kan du inkludere alle til bords på Luciadagen den 13. desember.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm væsken til den er fingervarm ved 37 °C, og løs opp gjæren i væsken. 
  • Visp inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 10 minutter.
    Gjør som bakerne og lag safranlake dagen før du skal bake – da kommer krydderets fine farge og gode smak ekstra godt frem. Slik gjør du det: kok sukkerlake av vann og sukker. Tilsett safran, dekk til og la safranen trekke minst 3 timer eller aller helst til dagen etter.
  • Ha i sukker, mel og safran eller safranlake og elt deigen til den er smidig.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. 
  • Ta deigen ut på et lett melet bord – bruk et glutenfritt mel. Trill tynne pølser og form dem til lussekatter.
  • Legg lussekattene på en stekeplate kledd med bakepapir.
  • La lussekattene etterheve under plast til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
  • Pensle med sammenpisket egg og pynt med rosiner.
  • Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.Navn på ulike glutenfrie lussekatter

>> Klikk her for å lese om hvorfor vi spiser lussekatter på Luciadagen.

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
12 stemmer