Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 rullekake
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 rullekake

Rullekake med sjokolade

Denne kaken er enkel og bakes på under halvtimen. Med friske og syrlige bær blir rullekake med sjokolade en skikkelig god sommerkake.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulver og kakao i melet og sikt det over eggedosisen. Vendes forsiktig inn med slikkepott. Fordel røra jevnt utover i en bakepapirkledd langpanne.
  • Stekes ved 210 °C midt i ovnen i 7-8 minutter. La bunnen avkjøles litt. Snu den opp ned og dra bakepapiret forsiktig av. Legg bunnen tilbake på bakepapiret. Legg et klede over og la den avkjøle videre.
  • Fyll: Pisk fløte og 2 ss sukker til krem. Når bunnen er helt avkjølt smører du et lag med syltetøy og så et lag med krem (litt over halvparten av kremen) utover hele bunnen.
    Tips: Kaken kan også fylles med vaniljekrem eller andre syltetøy, bær eller frukt som f.eks. Jordbær, blåbær, banan og/eller kiwi. Ta gjerne det som er i sesong.
  • Fordel mesteparten av bærene over kremen. Rull kaken forsiktig sammen, begynn på ene kortsiden, og legg kaken over på et fat. Skjær av endene.
  • Smør resten av kremen utenpå kaken og pynt med friske bær og sitronmelisse. Kaken blir best om den får stå en liten stund i kjøleskapet før servering.

Oppskriften laget av Vigdis Solberg, én av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017.

 

PS! Er du glad i rullekake, bør du også prøve vår populære rullekake med krem og bringebær – den kan fort bli en ny favoritt!

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
19 stemmer