Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bakefinale i Bergen!

Torsdag 16. juni kjemper finalelagene om seier i årets bakefinale i den nasjonale skolekonkurransen "Grainfood is brainfood" i Bergen. Arrangementet varer fra kl 10.00-15.00, og er gratis.
Skriv ut

Over 70 kreative og fristende oppskrifter ble sendt inn til vår ernærings- og bakekonkurranse, Grainfood is brainfood, for skoleelever fra 5. – 10. trinn. Torsdag 16. juni i Bergen er det duket for en rykende spennende bakefinale. Finalen foregår på Clarion hotel, Bergen Airport, i  det samme konkurranseteltet som skal huse NM i baking 2016.

 

Coaches av de beste

De konkurrerende lagene er Grevlingen skole med «MIDA flettebrød» fylt med gode overraskelser, Rena skole med sine saftige «Boystuffings» og Slidre skule med «Bringebær – soltwist». 

 

Knut Hammeren, Nikolai Meling og Ivar Bakke fra Bakerlandslaget deltar som coacher for finalelagene som skal bake sine produkter «live». Så her kan man følge produktet fra start til slutt. Det vil også bli muligheter for publikum til å plukke opp noen tips, triks og smaksprøver underveis.

 

Nøkkelen til seier

En matfaglig jury vil kåre vinneroppskriften – den beste kornbaserte oppskriften som kan spises som ettermiddagsmat, lunsj eller snacks. Kreativitet, god smak og riktig ernæring er nøkkelen til suksess. Juryen består av Kari Wulf, fagdirektør i Norgesmøllene, Ingfrid Veka, leder for lokallaget i Landslaget for mat og helse i skolen i Bergen, og André Løvaas, landslagstrener for Bakerlandslaget.

 

Laget som går av med seieren vinner en flott premie som utdeles kl. 15.00 av Axel Brun, president i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF). 

 

Bli med på bakefinale i Bergen, og hei på neste generasjons bakere!

 

Les mer om: årets finalelag