Hvem vinner årets skolekonkurranse?
Elever over hele landet har bidratt med rundt 70 oppskrifter til konkurransen. Det er flott med så mye engasjement og interesse for sunt kosthold og gode bakervarer. Alle oppskriftene er gjennomgått og vurdert etter konkurransekriteriene, og nå er tre bidrag valgt ut til å gå videre til finalen. Elevene bak bidragene skal torsdag 16. juni bake og presentere sitt bidrag sammen med hver sin deltaker på Bakerlandslaget i Bergen.
De tre finalelagene er:
6. klassingene Håkon Thingstad, Sivert Trønnes Haugen, Trym Syver Nergaard og Henrik August Lervik fra Rena skole i Hedmark
9. klassingene David Bøen, Asta Petursdottir, Ine Grimsrud og Mina Rømming fra Grevlingen ungdomsskole i Akershus
9. klassingene Kari Øye, Mali Yi Strømmen Bakken og Sandra Berg fra Slidre skule i Valdres
Bakgrunn
Matlagingskunnskaper og et sunt kosthold er to sider av samme sak. Gode kostholdsvaner blir lagt tidlig, og uten gode kunnskaper om mat er det umulig å kunne spise godt og sunt. Grainfood is Brainfood handler om å la barn og ungdom selv ta ansvar for å skaffe kunnskap om et godt og sunt kosthold, gjennom at de selv får være med på å lage oppskrifter og ferdige produkter.
Opplysningskontoret for brød og korn har i åtte år arrangert ernærings- og bakekonkurranser for skoleelever. Elever i alle landets grunnskoler har vært invitert til å delta i konkurransen.
Kriteriene for konkurransen er at bakverket skal smake godt, være grovt eller ekstra grovt på Brødskalaen, og inneholde minst mulig salt, fett og sukker.