Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Sosiale måltider med pull-apartbrød

Pull-apartbrød er den perfekte maten for lange, sosiale måltider der man skravler og spiser om hverandre.
Skriv ut

Når man skal servere noe lettvint, sosialt og smakfullt, er pull-apartbrødet midt i blinken. Sett brødet på bordet, bryt det blant venner og la skravla gå!

 

Pull-apartbrød kan både bakes og lages av ferdig brød, som gir to helt forskjellige resultater – begge like gode. 

 

Pull-apartbrød av brødrester

 

Den raskeste måten å lage pull-apartbrød på, er å bruke et ferdig brød og fylle det med ost og andre godsaker. 

 

Som feriemat er det helt perfekt – lite innsats kan mette mange rundt bordet. I tillegg er det en perfekt måte å bruke opp brødrestene på i ferien, særlig hvis det har vært vanskelig å planlegge måltidene og du plutselig sitter med et helt brød som har blitt et par dager gammelt.

 

I denne oppskriften på pull-apartbrød har vi brukt urtesmør, ost, bacon og chorizopølse. Herlig saftig og smakfullt!

pull apart brød på grill

Pull-apartbrød kan fint lages i aluminiumsfolie på grillen.

Pull-apartbrød kan også lages av rundstykker og bagetter – prøv for eksempel denne oppskriften på bagett med hvitløkssmør og urter eller pull-apart rundstykke.

 

Og når det er sommer, hva med å prøve å legge pull-apartbrødet på grillen? Skjær brødet i skiver nesten helt gjennom, fyll med ost, pepperoni, hvitløk og urter, pakk det inn i aluminiumsfolie og sleng det på grillen. 

 

Bakt pull-apartbrød

 

Når man baker pull apart-brød, former man små boller av deig, smører dem med urtesmør eller -olje og legger dem lagvis i en brødform. Det gjør brødet enkelt å bryte fra hverandre igjen når det kommer på bordet.

Pull-apartbrød med hvitløk

Pull-apartbrød laget av ferdig pizzadeig og hvitløkssmør.

Et raskere pull-apartbrød lager du med ferdig pizzadeig som du kjøper på butikken. Smør hvitløkssmør ut over pizzadeigen, skjær den i biter og legg dem over i en brødform som du setter i ovnen på 200 °C 10-15 minutter. Og vips, så har du et deilig og dekorativt hvitløksbrød du kan servere med en god salat.

 

>> Oppskrift på hvitløksbrød pull-apart fra MatPrat

 

Finn mer om samme tema: