Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Reker på 8 måter

Reker er klassisk sommermat. Her har du åtte oppskrifter som gjør at rekene kommer til sin rett.
Skriv ut

Reker er en sommerfavoritt for mange, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Kombinasjonen av salte reker, loff, silkemyk majones og syrlig sitron kan gi en deilig smaksopplevelse. 

 

Her har vi funnet frem våre fire beste oppskrifter på bakst til reker, enten du planlegger en festmiddag eller bare ønsker å unne deg selv noe ekstra godt en lys og varm sommerkveld.

 

I tillegg får du fire oppskrifter på retter med reker til dagen derpå, når du vil bli kvitt det som er igjen av rekemåltidet.

 

1. Klassisk loff til reker

Loff til reker

Den klassiske loffen er alltid et populært valg som tilbehør til reker. Denne oppskriften gir deg en myk og luftig loff med en sprø skorpe, et ideelt utgangspunkt for et deilig rekesmørbrød.

 

2. Cones til reker

Cones til reker

Dersom du ønsker en mer kreativ og morsom presentasjon, er cones med reker et utmerket alternativ. Disse dekorative kremmerhusene er perfekte til å fylle med deilige reker og en frisk salat. En uimotståelig kombinasjon av teksturer og smaker.

 

>> Les også: Slik lager du cones trinn for trinn

 

3. Krabbeloff til reker

Krabbeloff

Eller om du skal imponere enda mer: Lag en festlig krabbeloff til rekefesten. Loffen er formet som en krabbe og fylt med ferske reker. Et artig, innbydende og annerledes brød som også fungerer som blikkfang på bordet. 

 

4. Surdeigsbrød til reker

Surdeigsbrød til reker

Hvis du er på utkikk etter en litt sunnere og mer fiberrik bakst til reker, vil dette surdeigsbrødet med havre være midt i blinken. Havre gir en herlig rustikk smak som passer perfekt til reker.

 

5. Skalldyrsalat med byggris

 

 

Etter et deilig rekemåltid kan det hende du sitter igjen med noen rekerester. Denne friske og mettende skalldyrsalaten kombinerer byggris med de deilige rekene.

 

6. Smørrebrød med panert fisk og reker

Smørrebrød med panert fisk og reker

Bruk resten av rekene som en del av et deilig, dansk smørrebrød. Sammen med panert fisk, salat og en kremet dressing blir dette et smakfullt og mettende måltid.

 

7. Pizza med reker, spinat og peanøtter

Pizza med reker

Hva med å prøve noe helt nytt? Denne oppskriften på pizza fra våre venner i MatPrat gir deg en spennende kombinasjon av reker, spinat og peanøtter på en sprø pizzabunn. Resultatet er en unik og velsmakende pizza som vil overraske smaksløkene.

 

8. Blings med reker

Blings med reker

Et klassisk rekesmørbrød går aldri av moten. Dette har vi laget med grovt brød, og med lodderogn som en liten ekstra tvist. Det er mettende, næringsrikt og godt – og kan med god samvittighet serveres som et fullverdig middagsmåltid.

 

>> Les også: Sommermat for lyse sommerdager

Finn mer om samme tema: