Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Ulike sorter langpannekake

Langpannekake

Den allsidige langpannekaken passer både til hverdagskaffen, festlige anledninger og avslutninger. Her er våre beste oppskrifter.

Langpannekake er det du trenger når du må ha mye kake på kort tid. Perfekt for alle sommerens avslutninger på skole og fritidsaktiviteter, men også god å ha i beredskap i fryseren for et hverdagslig kaffebesøk.

 

Langpannen passer dessuten for de fleste kakeoppskrifter. Klassikerne er kanskje sjokoladekakegulrotkake og krydderkake

 

Til barnebursdagen er det enkelt å oppgradere sjokoladekaken til en mer festlig langpannekake. Kaker som sjokoladekake med banangodteribrownies med karameller og marshmallows eller fotballbane-kake slår garantert an blant festkledde småtasser.  

 

Men langpannekake er i aller høyeste grad også en kake for voksne. Særlig populære er sitronostekaken vår med browniebunnbanan- og pekankake og eple- og pistasjekake

 

Baketips for langpannekaker

 

Det er lett å lykkes med langpannekake, spesielt om du velger en av de minst kompliserte oppskriftene. Vi har samlet noen generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:

 

  • Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
  • Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
  • Bruk alltid sikt når du har i det tørre i – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin til din langpannekake. 
  • Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen. 
  • Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis. 
  • Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må din langpannekake stå litt lenger i ovnen. 

Langpannekake - Flere oppskrifter og artikler

Langpannekake med sitron og blåbær

Denne friske og saftige kaken med sitron og blåbær vil lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet.
Middels
enkelt

Bollekake med vaniljekrem og rabarbra

Gjærbakst og langpannekake i ett! Denne kaken blir garantert en suksess på kakebordet.
Middels
Middels

Glutenfri brownies

En saftig og mektig god glutenfri brownies i langpanne som er rask og enkel å lage. Server gjerne sammen med litt vaniljeis.
Middels
enkelt

Brownie og Blondie

Brownie og Blondie er en variant av saftige og seige brownies med både kakao, vanilje og grovhakket mørk og hvit sjokolade i samme kake.
rask
Middels

Appelsinkake med marsipan

Appelsinkake med marsipan og sprøtt lokk av karamelliserte mandler er en super langpannekake å servere til jul og påske.
rask
Middels

Fotballkake

Fotballkaken vår er en enkel sjokoladekake i formet som en fotballbane. Med kakaoglasur og bakt som langpannekake er den en vinner i bursdagen til barn.
Middels
Middels

Rosin- og krydderkake

Rosin- og krydderkake er en saftig og holdbar langpannekake med kanel, allehånde og kefir og sjokoladeglasur på toppen. Passer fint i bursdag og når du skal bake til mange.
rask
Middels

Lys gulrotkake

Lys gulrotkake i langpanne er raskt og enkelt, og passer fint i bursdag. Revet gulrot og kesam gjør kaken saftig og blir en favoritt med melisglasur på toppen.
rask
Middels

Eple- og pistasjekake

Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
rask
Middels

Sjokolade- og banankake

Sjokolade- og banankake i langpanne er en rask kake du lager på en time. Med deilig sjokoladeglasur og banangodteri på toppen passer denne fint til barnebursdag.
rask
Middels

Gulrotkake

Gulrotkake er en langpannekake som smaker kjempegodt som bursdagkake eller til kaffen. Bland revne gulrøtter i deigen med kanel og topp med kremostglasur.
rask
Middels

Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær

Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær smaker av rom, rosiner og tørket frukt og mandler. Langpannekaken er super i bursdag, og metter mange.
lang
Middels