Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

God dag med frokost

På engelsk heter frokost breakfast, som kommer av "å bryte fasten". Med en sunn frokost får du en god start på dagen, og du står bedre rustet til å takle dagen.
Skriv ut

Kostholdet betyr mye for hvordan du har det. Å leve sunt handler om å spise variert så du får dekket behovet for alle næringsstoffene kroppen trenger. Fordelingen av maten utover dagen er viktig. En jevn måltidsrytme påvirker både konsentrasjon, prestasjon, helse og velvære. Gjennom natten er kroppen i en fastetilstand. Derfor trenger kroppen energi når du står opp, og det betyr mat.

 

Noen gleder seg til frokost, mens andre mangler matlyst eller har det svært travelt. Varier frokostene dine etter hva du har lyst på og tid til.

 

Grovt eller ekstra grovt brød med variert pålegg er kanskje det det går mest av til frokost i de tusen hjem. Brødskivene kan byttes ut eller kombineres med rundstykker eller knekkebrød hvis du foretrekker det. Med oppskårete brød i frysen og pålegg samlet på et fat i kjøleskapet, går det svært fort å få frokosten på bordet og rydde etterpå. Sammen med et glass melk og litt frukt og grønnsaker blir næringsinnholdet i frokosten din variert og bra.

 

En skål med kornblanding og melk eller yoghurt går kjapt og gir deg mange av de næringsstoffene kroppen trenger. Drikker du et glass appelsinjuice ved siden av, blir frokosten ennå mer fullverdig.

 

Havregrøt er i vinden for tiden. Idrettsutøvere har lenge kjent til det høye innholdet av kostfiber og den gunstige fettsammensetningen som gjør havregrøt til noe av det sunneste du kan starte dagen med. Smaksett gjerne havregrøten med frisk frukt, rosiner og noen hakkede nøtter eller litt sukker og kanel. Mange liker en skvett med melk oppå grøten. En annen variant er å tilsette cottage cheese i grøtskålen og ha bananskiver på toppen. Havregrøt med kruskakli gir en ekstra dose kostfiber.

 

Smoothie er også et godt og sunt alternativ, og du kan raskt få i deg næringsstoffer fra yoghurt, korn, frukt og bær.

 

Sist oppdatert: 08.01.16