Grøtdagen!
I anledning grøtdagen har vi samlet oppskriftene på våre favorittgrøter akkurat nå! Listen er tilfeldig, de er alle like gode på hver sin måte.
Grøt kan lages og serveres på en rekke måter. Det er så og si bare fantasien som setter grenser. I tillegg er grøt et godt og sunt alternativ til frokost, middag og kvelds. Dessuten er grøt raskt, enkelt og billig. Et herremåltid rett og slett.
>> 7 gode grunner til å spise grøt!
Feir grøtdagen med en av disse grøtskålene:
havregrøt med KRUSKAKLI
Havregrøt med kruskakli er en rask og sunn grøt å lage til frokost eller lunsj. Server med rørte tyttebær og melk, og hold deg mett lenge.
>> Hvordan lage havregrøt med kruskakli
Kjøleskapsgrøt med cottage cheese
Å lage frokosten klar kvelden før gjør at du kan starte travle dager foran skjema. Kjøleskapsgrøt med cottage cheese gir en god start på dagen. Her får du påfyll av fiber og protein, som holder seg mett lenge. Også smaker det godt da!
>> Hvordan lage kjøleskapsgrøt
BYGGRYNSGRØT MED MANDELSMØR
Byggrynsgrøt er perfekt grøt. Akkurat passe søt, nydelig på smak, og grov og sunn. Lag denne varianten med mandelsmør og lønnesirup.
>> Feir grøtdagen med byggrynsgrøt
Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Denne bakte grøten er en variant av hverdagsklassikeren, men smaker nesten som gulrotkake. Denne er perfekt for de litt roligere morgenene du vil kose deg litt ekstra – eller som en varm og lun middag.
>> Se hvor enkelt du baker grøt
fortånnagraut
Kokken Heidi Bjerkan står bak fortånnagraut – en mektig god grøt som består av både vassgraut og rømmegrøt toppet med godt smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg.
>> Oppskrift på Heidis fortånnagraut
Dagen-derpå-grøt
En grøt forbeholdt spesielle anledninger, som grøtdagen jo er. Dette er en havregrøt med rugflak og dadler i kokt på øl og toppet med bacon! Nam, søtt og salt slår aldri feil.
Dårlig tid? Det går helt fint å koke grøten dagen før og varme den opp dagen etterpå eller nyte den kald. Og lag gjerne store porsjoner når du først lager grøt.
>> Se alle våre oppskrifter på grøt hos Matprat.
Sist oppdatert: 20. oktober 2025




