Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Lefser til jul

Søtt eller salt - lefser passer til alt!
Skriv ut

Julen er tid for tradisjoner, og lefser er tradisjonsmat på sitt beste.

 

Tidligere hadde hver familie sin egen oppskrift som gikk i arv fra generasjon til generasjon. Bodil Nordjore har reist landet rundt på jakt etter lokale lefseoppskrifter og har delt noen av de beste hun har samlet med oss.

 

Her er både noe for deg som vil bake lefsene selv, og for deg som foretrekker å kjøpe dem ferdige og fylle dem med snadder til julefeiringen. 

 

Hjemmebakte lefser

 

oppskrift på Potetlefser

 

Lefser hører med til rakfisk, lutefisk og andre av julens fisk- og kjøttretter. De smaker aller best når vi lager dem fra grunnen selv – med basis i kokte poteter og mel. Lefsene kjevles ut og stekes på takke. 

 

>> Prøv potetlefser fra Telemark Sørlandet eller Oppland.

>> Se fremgangsmåten – trinn for trinn 

 

Fylte lefser

 

Fylte lefser

 

Fyll lefser med røkelaks og kremost, fårepølse og rømme, sylte og sennep eller andre av julens pålegg. Det er enkelt å lage, kan forberedes i god tid og smaker helt himmelsk. Server dem til julefrokosten, som forrett eller turmat.

 

>> Se tips til fylte lefser med laks og lam

>> Prøv fylte lefser med brunost

 

Lefser til julens kakebord

 

Kling

 

Lefser regnes ikke som ett av de 7 slagene, men er likevel et kjent og kjært innslag på julens kakebord. Kling er søte, gode og myke tradisjonslefser – smurt med smør og sukker smaker de herlig til kaffen. Mørlefser er myke og søte og ekstra god med ost på. 

 

 

Les eller skriv kommentarer