Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 lefser
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 lefser

Lefser til rakfisk og lutefisk

Lefser til rakfisk og lutefisk er myke potetlefser laget av rugmel, potet, hvetemel og salt. De stekes på takke, og passer spesielt godt til fisk- og kjøttretter.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å koke og mose potetene. Ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå til alt er godt blandet og deigen slipper kanten av bollen.
  • Del deigen i åtte like store emner og kjevle leivene så tynne som du klarer uten at de revner.
  • Stek lefsene på takke på nest høyeste temperatur til du ser at leiven bobler seg litt og at det er kommet små brune prikker på undersiden. Snu leiven og stek tilsvarende på den andre siden.
  • Etterhvert som lefsene er ferdig stekt og har dampet av seg litt, bretter du dem sammen og legger i press.
    Tips! Hvis ikke lefsene skal spises samme dag lønner det seg å fryse dem med matpapir mellom lagene og ta opp fra fryseren i porsjoner.
    Oppskriften er laget av Hartvig Moasveen.

    Lefser til overs? Fyll dem med godt pålegg.

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer