Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

lefser

Lefseruller

Lefseruller serverer du som tapas, forrett, på koldtbordet eller som turmat. De smaker nydelig med røkelaks og snøfrisk eller fårepølse, rødløk og rømme.
rask
enkelt

Potetlefser fra Sørlandet

Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
lang
Middels

Fylte lefser

Fylte lefser med laks, snøfrisk og fersk dill er en utmerket forrett, og lefse med fårepølse, rødløk, purre og rømme passer ypperlig som tapas.
rask
enkelt

Lomper

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!
rask
Middels

Potetlefser med brunost

Potetlefser med brunost og smør er tradisjonsmat som passer godt på lunsjbordet eller i matpakken. Du lager dem raskt ved å rulle sammen lefsen og skjære i passende biter.
rask
enkelt

Mørlefse

Mørlefse er myk og søt og ekstra god med ost på. De stekes på takke, og lages med surmelk, rømme, smør og sirup. Du kan enkelt bake en grovere variant som egner seg godt til turmat. 
Middels
Middels

Potetlefser

Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke. Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.
Middels
Middels

Lefser til rakfisk og lutefisk

Lefser til rakfisk og lutefisk er myke potetlefser laget av rugmel, potet, hvetemel og salt. De stekes på takke, og passer spesielt godt til fisk- og kjøttretter.
Middels
Middels

Lefserull med lammerull og rødbetsalat

Lefserull går raskt å forberede som forrett eller smårett. Disse lefserullene er med lammerull og rødbetsalat, som gir fine farger på fatet.
rask
enkelt

Lefser til jul

Søtt eller salt - lefser passer til alt! Julen er tid for tradisjoner, og lefser er tradisjonsmat på sitt beste.

Takkebakst trinn for trinn

Slik lager du tradisjonsrik takkebakst som lefser og flatbrød.