Potetlefser
Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke. Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.
Ingredienser
2 ½ kg ferdig kokte poteter
2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
100 g smør
2 ts salt
hvetemel til utbaking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Start med å koke og avkjøle potetene. Bland sammen rømme, fløte og avkjølt smeltet smør. Tilsett malte kokte poteter.
- Del deigen i to like store deler og elt inn hvetemel til deigen kjennes passe fast. (Grunnen til at vi elter inn mel i halve deigen om gangen er at hvis man tar hele deigen samtidig, så blir den klissete og vanskelig å jobbe med.)
- Del deigen i 20-22 like store emner og bak ut leiver.
- Stek leivene på en takke til de er svakt gyllenbrune på begge sider. Se trinn for trinn bilder av fremgangsmåten for potetlefser og annen takkebakst her.
Tips! Lefsene kan også smøre med ost eller annet pålegg til nistemat
Oppskriften er laget av Ågot Storlid.Serveringstips: Prøv gjerne påsmurte lefseruller med røkelaks eller lam.